miercuri, 5 august 2009

Vina lui Nistorescu



Mai toti fostii colaboratori ai Nistorescului spun ca omu' era altfel. Ca nu mai e ca pe vremea cand il venerau sincer.

Mie mi se pare ca ne-am schimbat noi. Cu accent pe faptul ca el nu a reusit sa tina pasul cu vremurile. Cu cele din presa, pentru ca in rest nu am de ce sa-l plang. Omul are o avere consistenta, iar daca nu citea vremurile nu ajungea la ea.

"Masurile" pe care el le-a luat la Cotidianul nu sunt "gresite". Sunt anacronice. Cautand sa inteleg actiunile lui, am dat intr-un colt al mintii de inceputurile mele in presa. In 2002, 2003, 2004, la Curierul national.

Atunci, un ziar generalist avea o directie. Tu cunosteai directia si scriai de-a lungul drumului. Nu-ti trecea prin cap intrebarea "se poate sa fie si invers". Poate doar cand un anumit platitor de publicitate hotara sa nu reinnoiasca un contract.

Daca, din greseala sau nu, scriai un text care nu era pe directia ziarului, cel mai probabil, nu ti se publica. Daca din neglijenta superiorilor, aparea un astfel de text se dadeau amenzi consistente.

Daca nu-ti mai placea moaca cuiva, il dadeai afara. Nu era nevoie de nici o explicatie sau de salarii compensatorii. Formula folosita in astfel de momente era: colaborarea noastra nu mai poate continua. Formula pe care ar fi folosit-o Nistorescu cu Mirela Corlatan (care are si ea pacatele ei. vezi data textului)

Titlurile? Nu aveai dreptul. Multe se dadeau in stilul Nisto.
Ca sa sintetizez, scriai ce vroia seful/conducerea, sau plecai acasa.

Nistorescu face exact aceleasi lucruri acum. Asa a invatat el ca se face presa. Ba mai mult, formula lui a avut si succes. De aia, parca nu m-as repezi sa-l acuz de toate relele pamantului.

Orgoliul l-a impins sa ia aceasta ultima ocazie de a iesi in lumina reflectoarelor. Dupa cinci ani de singuratate frustranta vrea sa fie pentru ultima oara din nou pe prima scena. Iar, nu e de acuzat.

Noi ne-am schimbat, din pacate pentru el. Dupa 2004 am prins glas. Ne-am certat cu sefii pe idei. Am devenit indivizi. Am fost dati afara cu salarii compensatorii. Am devenit vedete. In ultima instanta, am invatat sa facem treaba fara sa ne certam si am adus la putere argumentul.

Poate sa faca ce si-a propus? Probabil. Pana una alta, el este singurul care va raspunde de rezultatul final. Deocamdata, la pauza e 1-0 pentru el. E sub reflectoare.

5 comentarii:

Iulian Enache spunea...

Awesome.

cristi matache spunea...

Din cate am aflat io mizerabilii au fost alde Buscu si gasca. Ptr ca au aruncat materialul ala exact cand a fost numit Nistorescu. Nici dracu nu stie cine e Romosan ala
io ce vad din afara este o cafteala intre o gasca, Catavencu, care se vede deposedata de portofolii, si unul pus de patron sa faca ce vrea. iar primii care au jucat necinstit sunt Catavencii. Apoi au urlat ca tiganii, toti in gura mare, ca sunt nedreptatiti, iar lumea le ia partea. Bine inteles, folosind tot alaiul de lacrimogene, copii de 3 luni, "cea mai buna echipa" (care nu prea vinde), aruncat cu laturi in aia care vai! lucreaza cu Nistorescu etc.
Iar Nistorescu a contraatacat agramat. Asta se vede din afara.

EO spunea...

de fact, nu are apsolut nici o inportantza cun a jucat Catza atata vreme cat biscutam de Nisto. de vreme ce N o aparut n peisagiu, Catza a perdut jocu.
dupe cun bine spunea un alt comentator carele erea tot eo, Nistorica asta ii un fel de Shumacar revenit n arena formulei unu calare peun buldozer cat juma de pista. or, prea putzin conteaza cun is ceilantzi pilotz, ca Masa ii cu ociu scos sao ca 'Amilton eun sac de bocs. sunt prea mici la scara buldoserului.

ceeace conteaza i cun se conporta omu nostru. analizand aceasta performantza ajungeam usheor la conclusia ca acest cotidian Cotidianul nu va mae fi ceeace erea. sh nui vorba de performantza vanzatorilor ci cheara pe deantregu.
Vantu bate: "nu ese banu dan formatu "qualiti"? Fuck dat shite! Undei ala de manjura acu 10 ani...aaa...Nistoresque 'cela...ala avea tabloidu n sange, bah baetz." deci, sanceapa goana dupe aur. Vantu a dat, Vantu a loat. slushba asta de jurnalist e una perfida mae ales atunci can esht privit ca un sclav pe plantatzie. sh cu atat mae mult, atunci can cheara nu esht. [can simtz mirosu da cafea n fiece dimi la bireau adutz aminte cal simtz fiinca esht pe plantatzie nu fiinca i momentu acela atat de minunatat al savurarii rasaritului pe banu patronului]

eara voi ashtea carele scriatz la shtandardu vechi sh carele eratz atashatz de Cotidianul, ascultatz la mine aci, nvatzat sa sburatz. fuc Nistoresque, batealar vantu. ca n veatza, dupe cun scria la Cioran, vine cateo nuoapte caretz tae veatza n doo.

cica n United States af Ameriga, sentanpla. is mii sh mii de jurnalisht lasatz la vatra dan cauze da criza n media.
uni a nvatzat sa sboare eara acu s doo conpani online - Yahu si Aoleo - carele i angajeaza cu miile. cu miile, baetz.
e fuoame da bani, baetz, e fuoame da bani. nvatzatz sa profitatz da ea. sh can o vedetz la voi da mae ales can o vedetz la altzi. fentimentele nu sh are locu n biznis.

Unknown spunea...

Profund domnu alin

Anonim spunea...

What's up colleagues, its fantastic piece of writing about tutoringand entirely explained, keep it up all the time.

Here is my web blog; cellulite treatment