vineri, 30 noiembrie 2012

Top sportivi alcoolici



1. Primul care imi vine in minte este Bode Miller. Unul dintre cei mai buni schiori din istorie. Multiplu campion mondial si olimpic si detinator al Globului mare de Cristal. Nu o data a schiat beat in Cupa mondiala. De foarte multe ori mahmur. A si castigat in starea asta care-l face si pe presedintele nostru un orator desavarsit.


2. Al doilea care imi vine foarte usor in minte este Kimi Raikkonen . fara indoiala, unul dintre cei mai buni piloti din istoria Formulei 1. Clipul in care cade pur si simplu in gat  de beat e celebru. Cand a semnat cu italienii, astia i-au interzis sa bea in anumite momente. Se stie deja ca in mai multe curse s-a prezentat mahmur. Cat a fost la Ferrari, echipa a fost nevoita sa-l monitorizeze strict. Iar cand scapa din lesa rupea norma. Avea voie sa bea dupa victorie. Atunci scapa pentru o scurta perioada de chinul la care il supunea echipa.  Este notoriu si verificabil in zeci de clipuri la orice pozitionare pe podium, in loc sa se bata cu sampanie ca ceilalti, Kimi ducea hamesit sticla la gura. Asta nu l-a oprit sa devina campion mondial in cel mai exact, greu si d-aia exclusivist sport din lume. Ca idee, mai multi oameni au fost in spatiu decat au fost vreodata piloti de Formula 1.


3. Ronnie O'sullivan. Cel mai mare jucator de snooker din toate timpurile. A abuzat de mult mai multe lucruri decat alcoolul. Evolutia lui a fost marcata si uneori ajutata de abuz. Dar in istorie a intrat dupa ce s-a lasat.


4. Wayne Rooney. Fara indoiala, unul dintre cei mai buni fotbalisti din istorie. Betiv fara egal si scandalagiu de asemenea. Nu l-a impiedicat sa devina principalul striker al super clubului Manchester United si al nationalei Angliei


5. Raman in registru si-mi amintesc de George Best. Probabil cel mai mare fotbalist care a calcat in campionatul Angliei. Baiatul asta a baut doi ficati pana a murit.


6. "**** blood alcohol level was between 1.4 and 1.5 milligrams per litre at the time of his accident last Tuesday, when he ran into a bicycle rack with his Porsche 911". Nimeni altul decat domnul Jaaaaan Ullriiiiich.  Castigator al Turului Frantei. Unul dintre cei mai mari ciclisti din istorie. Media a dezvaluit (chiar de mai multe ori) ca Ullrich avea nu numai o problema cu alcoolul, dar era alcoolic la cel mai mare nivel. Prietenul lui (preferat) de pahar era un alt mare ciclist, kazahul rusoid Alexander Vinokurov


7. Paul Gascoigne Simbolul Angliei. Jucator "fanion". Iubirea vinovata a marelui regat. Este probabil, dupa John Best, Cel mai mare betiv din sitoria sportului. Gloria asta a reusit sa ajunga boshetar. Dar, capul de sportiv l-a facut sa-si revina. Ma opresc aici cu fotbalistii. Is foarte multi.

 O sa mai adaug cand am timp...

Niciun comentariu: