vineri, 17 iunie 2011

O scurta istorie a elucubratiilor Rompres Agerpres

Ultima isprava a neispravitilor m-a indemnat sa fac o scurta istorie a enormitatilor publicate de agentia de presa a statului Agerpres, fosta Rompres. Pe care eu, tu, noi, voi, o platim din buzunar.

A, si sa nu uit de interviul fabricat post-mortem cu Madalina Manole.

Octombrie 2005 Atacul martienilor

"Stiri centrale Joi, 27 octombrie 2005 - ora 16:25 Axa Pământ-Marte-Lună Bucureşti, 27 oct /Rompres/ - Atacul marţienilor, descris cu suspans de H.G. Wells în 1898, ar putea avea loc în noaptea de 29-30 octombrie, când planeta Marte va ajunge la 69,4 de milioane de kilometri de Pământ. Planeta Roşie, de două ori mai mică decât Terra, s-a apropiat constant, în mişcarea sa în jurul Lunii, de planeta noastră şi va fi cel mai strălucitor obiect ceresc în noaptea respectivă. Strălucirea va dura câteva săptămâni iar spectacolul oferit cu ajutorul unui telescop destul de puternic nu trebuie ratat. In ziua de 7 noiembrie, Marte va fi în opoziţie cu Soarele, ceea ce înseamnă că va răsări când apune soarele şi va apune la răsăritul acestuia. ROMPRES "

20 iunie 2005 Heracles Basescu moseste leul greu

Iunie 2005 Preşedintele Băsescu "va moşi" leul greu

Bucureşti, 20 iun - Dacă vestitul erou grec Heracles, neîntrecut în forţă şi vitejie, cel mai tare muritor al grecilor, îşi începea seria celor 12 isprăvi sugrumând leul din Nemea, puiul românesc al "leului greu" va fi prins în mâinile sale protectoare, asemenea unei moaşe, de cel mai tare
muritor al acestor meleaguri: preşedintele Traian Băsescu.
Momentul fericit al "delivrării" se va săvârşi în intervalul de cumpănă dintre 30 iunie şi 1 iulie a.c., iar rolul pântecelui roditor îl va îndeplini un bancomat al BRD din Piaţa Victoriei. Pentru Heracles era prima dintre munci şi mai urmau alte 11. Pentru Traian Băsescu este finalul primei jumătăţi de an din mandat şi mai urmează alte nouă.
ROMPRES

Dupa elucubratiile astea tovarasu Victor (cum altfel) Martalogu a fost pensionat. Dar
a gasit pe cineva de incredere sa-i continue munca

"Domnul Victor Martalogu este tatăl lui Tudor Martalogu, care lucrează în prezent ca expert la redacţia noastră. În cadrul manifestării, dl. Martalogu a transmis în numele fiului său bucuria de a lucra împreună cu colegii săi chinezi" Delectati-va aici

Bonus: una de la localele Agerpres. Mi-as face abonament "pa persoana fizica" la fluxul lor de locale. E cea mai tare sursa de haz din RO


Câinele Consiliului Judeţean Vâlcea a murit otrăvit Râmnicu Vâlcea, 18 nov /Rompres/ - Maidanezul Bobby, câinele "oficial" al Consiliului Judeţean Vâlcea, a murit otrăvit în noaptea de joi spre vineri, după mai bine de un deceniu de "serviciu credincios în slujba comunităţii", transmite corespondentul Rompres.
Angajaţii instituţiei au aflat cu stupoare vestea morţii lui Bobby, câinele care a reuşit performanţa să rămână la Consiliul Judeţean Vâlcea pe parcursul mandatelor a trei preşedinţi de judeţ şi să-i dea onorul preşedintelui României, în pofida strădaniilor agenţilor SPP, cu ocazia unei vizite din anul 1994.
Chiar şi găzduit într-o cuşcă confortabilă - pe care în ultimii ani o împărţea cu consoarta sa, mai tânără decât el, de asemenea maidaneză -, Bobby nu a dus o viaţă lipsită de peripeţii. La un moment dat, el a fost răpit de hingherii municipalităţii şi salvat în ultimul moment de la euthanasiere de către unul dintre directorii Consiliului Judeţean Vâlcea, iar cu altă ocazie era să cadă victimă otrăvurilor pentru şobolani răspândite în oraş de angajaţii Administraţiei Domeniului Public.
Ca tată de familie, câinele consiliului judeţean şi-a iubit mult copiii, alungându-şi una dintre "neveste" după ce aceasta nu a fost în stare să îşi apere puii, care au fost furaţi
. ROMPRES

Recunosc ca nu le-am mai urmarit evolutia. Dar de-acum.. Va urma.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Aproape ca sunt ireale textele astea de la Rompres. Am impresia ca totusi au fost niste baieti destepti pentru ca sunt de o ironie fina aluziile la puterile inimaginabile ale lui Basescu. Cred ca s-au folosit de sintagme greu de respins de cenzura agentiei de presa de stat, dar in acelasi timp care ridiculizeaza personajele care se vor ridicate in slavi in orice rindulet de la Agerpres.

Anonim spunea...

Si mai e aia cu porcul. Asta http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Povestea_porcului_0_196180987.html

Ana Bâtcă spunea...

Facem jumi-juma abonamentul pe PF la stirile locale. Sunt prea tari, ai dreptate :))