joi, 3 septembrie 2009

Alegerile, obiectiv vorbind




Un tur doi între Mircea Geoană şi Traian Băsescu. Actualul preşedinte are prima şansă. Situaţia din sondaje nu diferă extrem de mult faţă de situaţia reflectată după numărătoarea voturilor. Desigur, mai avem şi o campanie electorală care insa nu va aduce nimic spectaculos.

Adevărata miză electorală a PSD este să reuşească să guverneze dar, în acelaşi timp, să se disocieze de neîmplinirile Cabinetului Boc, lansând un discurs ambiguu, dar care poate prinde la electorat.

PS: Va fi o prezenţă foarte mare la urne. De ce? Este criză financiară şi lucrul ăsta uneşte.

Inpolitics

3 comentarii:

Flavia Tudorică spunea...

Ţi-a căzut ţie cu tronc domnu' Dâncu.

Chestia că Geoană n-are şanse e la mintea cocoşului, iar de faptul că noua ta iubire nu le ştie pe toate o să te convingi când o să vezi prezenţa la urne. Presupunând că nu se întâmplă nimic absolut ieşit din comun care să mişte masele, eu sunt gata să pun pariu cu tine că prezenţa la urne va fi redusă, nici pe departe 60% cât profeţeşte el.
Poate atunci o să te convingi cât valorează previziunile sociologilor intr-o ţară în care nimeni nu spune nimic fără intenţii ascunse. Chiar, că te-a întrebat Ana la altă postare, de sociologi aserviţi partidelor politice ai auzit?

Unknown spunea...

Dar poate am scris ca o sa castige Basescu :) Again, only The Shadow knows

Ana Bâtcă spunea...

E clar că o să câștige Băsescu. Crin nu are șanse și iese din discuție. Bătălia ar fi între candidatul PSD și Băse. Cum electoratul social-democrat va fi rupt între Geoană (președintele PSD) și Oprescu (care îl bate pe șeful PSD cu carisma sa)... nu e greu să tragem o concluzie.