luni, 29 iulie 2013

Concert Rammstein: Normal e normal, nu gunoi

N-o sa vorbesc aici de concert in sine. Ca doua cuvinte asa, prestatie excelenta a alora de la Rammstein. Cuvinte in romana pronuntate frumos pentru public. Şou cu foc şi pară. Spectacolul oferit de ei şi de celelalte trupe a meritat banii.

Sau i-ar fi meritat, dacă "festivalul" Rock the City ar fi avut alţi organizatori. Probabil oricare alţii afară de Marcel Avram.

Pur şi simplu le-a furat banii tuturor (cei mai mulţi) oamenilor care şi-au cumpărat bilet la ceea ce s-a chemat Normal Circle.

Măgăria organizatorului a început cu primul sunet, în prima zi. Pentru Normal nu au existat boxe. Platitorii de bilete au fost nevoiti sa distinga ce se auzea din boxele de la scena. Si asta era departe rau.

Am avut bilet la Silver (merci Arabela), dar am stat in prima seara cu gasca la Normal. Nu se auzea nimic. Avram trece prin randurile de platitori flancat de bodyguarzi, fara sa indrazneasca nimeni sa-i spuna nimic. Imi atrage Sandu  atentia "uite-l ba pe Avram". Ma duc la el cu un copan in mana si il abordez.

- Domnu Avram, ce facem domne cu sunetul asta? Se aude prost rau aici in spate.
- A, pai maine o sa mai pun aici doua boxe. O sa vezi.

Pai maine. Bineinteles, in prima zi de fest costau si alea, dar n-a meritat pentru fraierii care au crezut ca Normal e normal, nu gunoi. Asta cu "o sa vezi", sincer, am crezut ca inseamna altceva. Ce avea sa urmeze, depaseste orice magarie la care am asistat pana acum la vreun concert din Ro.

Distanta fata de scena era relativ ok in prima seara. A doua zi, aia cea mare in care cantau Rammstein si Bullet for my Valentine (aia care n-au cantat principala lor creatie "Hand of blood". Vedete arfiste), zona Normal a fost impinsa mult, mult in spate. Cam la 170 de metri fata de scena.

Ca sa iti dai seama ce inseamna asta, pune cap la cap DOUA TERENURI DE FOTBAL. Incearca sa-ti imaginezi cam cum ai putea urmari un concert de la distanta aia.

Ca tabloul sa fie complet, zona Golden a avut undeva la 100 de metri si a fost populata doar pe jumatate. Si aia rasfirati in marea lor parte.

Bere? Asteapta o ora

Fiecare zona a fost "deservita" de cate doua case de jetoane, care au costat 7 lei bucata. Cu un jeton iti luai o bere sau o apa. Dar doar dupa ce treceai de coada de jumatate de ora de-acolo peste care se adauga coada si macelul de la bere. Inca o jumatate de ora.

Data viitoare cand vreti sa va luati bilet la un concert in Romania, aveti va rog in vedere toate lucrurile astea. Spre binele nervilor vostri.

MESAJ: De-acum, organizatorii ar trebui sa fie obligati sa publice pe pagina de vanzare de bilete schema EXACTA a impartirii zonelor.







Niciun comentariu: