joi, 26 august 2010

NOU! Guvernul violeaza persoane fizice. Si invers.

PRO

Individul împotriva statului

Îmi permit să parafrazez solida carte a liberalului Herbert Spencer pentru că, dacă până acum statul a sclăvit firmele, entităţi vaduvite de multe libertăţi de legile României, acum a coborât la bază. Adică, violează persoane fizice.

Deci Boc&Vladescu si companiile au coborat la individ. Era totul in regula si au gasit ca e timpul sa se puna pe regulat persoane fizice. Sa le puna taxe mai multe si sa-i tarasca pe la ghiseele guvernate de salariatele lor cu freze tip Apaca pe care nu vor in ruptul capului sa le dea afara. Ba mai fac si imprumuturi pe banii nostri ca sa le plateasca.

Defapt, incepeti datul afara cu voi, sefii guvernului.Oricum n-o sa platesc nimic. Si in situatia mea vor fi multi. Adica: o sa ma trezesc lunar cu o suma in buzunar pe care ar trebui sa ti-o dau tie. Daca persoana juridica face exercitiul asta din prima luna de existenta, peste mine au trecut circa 10 ani de activitate in care n-am avut nici o tangenta cu chioscul tau cu aia de la Apaca.

Te razi, ca inca vorbesc la persoana intai singular. Ai grija, is cateva sute de mii de oameni care n-au exercitiul asta. Adica nu-l vad io p-ala care, in loc sa duca banii acasa la familie sau sa se duca intr-un club sa se faca muci cu “tovarasii”, dupa caz, vine la prima ora la coada la casa de pensii sa depuna foncirea.

O sa ai sute de mii de restanti domnule ministru de Finante. Ce-o sa le/ne faci? O sa ne pui la munca in folosul comunitatii? Era foarte complicat sa retii la sursa plata contributiilor? Ti-ai mai bagat si partidul (ala in care nu esti, stiu) in rahat pentru doua fire pe trei randuri.


CONTRA

Necunoaştere. Ipocrizie. Ţipăm, dar oare chiar ştim pentru ce?

Jurnaliştii ţipă azi pentru că se confruntă cu o chestiune care pentru restul producătorilor durează din 1990 încoace.

Afară de plata efectivă, în lei, la ghişeu. Nimic nu e aiurea în modificările aduse Codului fiscal. Şi aşa, măreaţa breaslă rămâne cu un privilegiu. Nu scriitorul de rând. Patronul lui. Pentru că, după toate modificările, plăteşte mult mai puţin decât colegii lui de suferinţă (sau de ţepe) din restul economiei.

Un proprietar de ţesătorie sau unul de construcţii de avioane plăteşte, atentie, numai pentru pensii 20,8% din venitul brut pe care-l plateste angajatului. Si angajatul lui mai plateste inca 10,5% pentru fix acelasi lucru. Noi ne cacaim pentru un 16,5% pentru toate asigurarile sociale. Pensii, sanatate si somaj.

Acum eu tip pentru ca nu vreau la ghiseu. Desi nu-mi aduc aminte sa fi facut mari eforturi sa-i ajut pe ceilalti participanti la traficul fiscal sa aiba parte de un tratament, firesc, online.


Concluzia: suntem un popor de cretini. De la un capat la celalalt :)

Un comentariu:

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro