joi, 4 iunie 2009

Avioanele vor sa se prabuseasca



Despite a relatively large number of high-profile plane crashes taking place over the last months, statistically speaking, traveling by air is still the safest way of getting from point A to point B, hundreds or thousands of miles away. Large, commercial aircraft, especially, are best equipped to handle large number of passengers, and a quick look at statistics shows that these airplanes are a lot safer than, say, driving. Zic astia mici aici

Insa, descoperim intr-un articol aparut in aceeasi zi, legat de lumea reala, adica de prabusirea avionului Air France Zborul 447 (Airbus A330), ca frica oamenilor de zbor nu e deloc neintemeiata si n-are nici o legatura cu statisticile.

Relevant este acest citat: "There are lots of things that cause a plane to go out of control."
- Robert Francis, former vice chairman of the U.S. National Transportation Safety Board

A scapat omu chestia care, pe undeva, o cunosteam toti:
Avioanele pica din te miri ce. Se pot prabusi in orice moment. Asa ca daca va e frica de avion, credeti-ma, aveti de ce.


PS: personal, is constient ca un avion se poate prabusi absolut oricand si ca cele trei conditii potrivnice -vreme+defectiune+eroare umana- duc intotdeauna la o catastrofa (nu sunt conditii minime de "probleme in zbor", asa cum le place unora sa zica)

Cu toate astea, cred ca zborul este cea mai tare chestie din lume si savurez fiecare moment al lui, cu precadere decolarea si aterizarea ( cu turbulente, ca sa fie mai fun). Am si un vis: sa conduc io :D


PPS: umpic de fun http://www.youtube.com/watch?v=wkI-qCX-qLo&feature=related

...au eject button bineinteles :D

Niciun comentariu: