marți, 12 mai 2009

Este Gheorghe Pogea

Dupa umpic prea multa vreme, am avut, placerea de a sta de vorba, relativ liber, cu ministrul Finantelor G. Pogea.
Este exact asa cum l-au descris partenerii lui sociali pe la colturi. Un om rau. In sensul cel bun al cuvantului. aEste strict si foarte greu de induplecat. Este inginer. Ii iei tabla de scris sau PowerPointu' din spate si l-ai legat de maini.

Gandeste pe termen lung. E constient ca nu va fi el cel care va pune ordine in cheltuielile publice si nici cel care va reusi sa ii faca pe toti romanii sa plateasca, asa cum fac nemtii. Dar vrea sa inceapa lucrurile. Este un lucru foarte rau pentru noi, pentru ca pare genul de om care merge pana la capat.

Explicatia lui la impozitul minim: Da, francezii au scos forfetarul, dar dupa 37 de Ani. Ani \n care francezii s-au obisnuit sa respecte semnele de circulatie.

Adica nu e un impozit in sine, ci un mecanism care sa duca la conformare voluntara. Asadar, o miscare perversa.

La intrebArea numitului zamfir de la tvr: care a fost cel mai bun ministru de finante de dupa livolutii, Pogea a raspuns ca Mihai Tanasescu. Apoi, Traian Remes.


PS: ce e cu poza? am gasit-o pe net :-"

Un comentariu:

Ana Bâtcă spunea...

Bine, comandante :P, ma asteptam sa fii mai critic totusi cu ministrul.
Eu as mai adauga ca un alt lucru rau pentru noi este ca Pogea este un bun politician in sensul ca spune invariabil ce vrea sa spuna, fara sa tina cont de interlocutor. Stie sa te abureasca astfel incat sa pleci de la el dupa ore de povesti fara sa fi aflat nimic.